Politika

Koalicija NADA poziva državne organe da hitno promene cene tehničkog pregleda: "Ta usluga je najskuplja u Srbiji"

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2021

-

13:48

Koalicija NADA poziva državne organe da hitno promene cene tehničkog pregleda: "Ta usluga je najskuplja u Srbiji"
Tehnički pregled - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija NADA (POKS, DSS i 19 udruženja građana) pozvala je danas nadležne državne organe da hitno izmene cene tehničkih pregleda i registracije vozila u Srbiji jer su ti nameti "postali nerealno visoki za građane".


"U poslednjih 10 godina cena tehničkog pregleda je povećana za čak 600 posto. To je nedopustivo i tražimo od države da zaustavi ovaj suludi trend", poručio je predsednik DSS-a Miloš Jovanović, navodi se u saopštenju Koalicije.

On je rekao da je cena tehničkog pregleda od 6.000 dinara u Srbiji ubedljivo najveća u regionu dodajući da je u Sloveniji 35 evra, a da je slična situacija i kada je reč o Hrvatskoj, ali i drugim članicama EU poput Mađarske i Bugarske, gde ta usluga koša oko 25 evra.

"Ono što država može odmah da uradi to je da uprosti i ubrza tehničke preglede, koji danas traju duže od sat vremena, što vlasnici servisa za tehnički pregled koriste kao opravdanje za visoke cene. Zarada pojedinih privatnih firmi na ovaj način se drastično uvećava, na uštrb velike većine vozača u Srbiji. Država mora da pokaže odgovornost i izađe svojim građanima u susret", istakao je predsednik POKS-a Žika Gojković.

Komentari (0)

Srbija