Politika

Vulin: Sandulović priveden po mom naređenju koje je ostalo na snazi i nakon moje ostavke

Komentari

Autor: Tanjug

06/01/2024

-

11:11

Vulin: Sandulović priveden po mom naređenju koje je ostalo na snazi i nakon moje ostavke
Vulin: Sandulović priveden po mom naređenju koje je ostalo na snazi i nakon moje ostavke - Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije/ Anton Antanasijević

veličina teksta

Aa Aa

Bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin izjavio je da je predsednik Republikanske partije Nikola Sandulović priveden na osnovu njegovog naređenja, koje je ostalo na snazi i nakon ostavke koju je podneo.

"Sandulović je priveden po mom naređenju koje je ostalo na snazi i nakon moje ostavke. Priveden je zbog sumnje da podriva ustavni poredak i aktivno radi na podršci otcepljenju tzv. Kosova", izjavio je za "Novosti" doskorašnji direktor BIA.

On je dodao da je Sandulović "polažući venac na grob srpskog ubice Adema Jašarija dobio samo privođenje po mom naređenju i zadržavanje po nalogu tužioca".

Vulin je dodao i "da je Sandulović položio venac na grob Himlera Mosad bi ga ubio, da je položio venac na grob Osame bin Ladena CIA bi mu došla glave".

"Ne znam za koje još izdajnike su aktivna moja naređenja za privođenje i dovođenje pred nadležne tužioce, ali najbolje da izdajnici sami provere, nadam se da naređenja nisu povučena", rekao je Vulin.

Sandulović je ranije na mreži X objavio da je posetio Prekaze na KiM i odao počast osnivaču i bivšem vođi OVK Ademu Jašariju.

Predsednik Republikanske partije u Srbiji, koja je registrovana kao stranka mađarske nacionalne manjine, u februaru 2023. je bio u poseti Prištini, gde je prisustvovao obeležavanju dana nezavisnosti tzv. Kosova i sastao se sa Aljbinom Kurtijem.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija