Politika

Vučić stigao u Davos: U fokusu posete diplomatski dijalog na Zapadnom Balkanu

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2024

-

09:10

Vučić stigao u Davos: U fokusu posete diplomatski dijalog na Zapadnom Balkanu
Vučić stigao u Davos: U fokusu posete diplomatski dijalog na Zapadnom Balkanu - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Švajcarsku, gde će do 19. januara učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. Vučić je na Instagramu objavio fotografiju iz helikoptera iz planinskog mesta Klosters, nadomak Davosa.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, predsednik Vučić učestvovaće na sesiji Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana, a planirano je i prisustvo predsednika na panelima Vraćanje vere u globalni sistem i Izgradnja Evrope budućnosti, kao i učešće u diskusiji na temu Novo evroazijsko svitanje.

Tokom boravka u švajcarskom gradu Davosu, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima, kao i brojnim predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija, navedeno je u saopštenju.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu počeo je juče i trajaće do 19. januara, a na njemu će učestvovati više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, kao i lideri civilnog društva i stručnjaci.

 

Komentari (0)

Srbija