Politika

Bisljimi: Odluka o prekidu prometa svih valuta osim evra neće uticati na normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/01/2024

-

19:21

Bisljimi: Odluka o prekidu prometa svih valuta osim evra neće uticati na normalizaciju odnosa Beograda i Prištine
Besnik Bisljimi - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Glavni prištinski pregovarač u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi napisao je na svom Fejsbuk profilu da odluka Centralne banke Kosova o prekidu prometa svih valuta osim evra, nema veze sa pregovorima u Briselu i da neće uticati na normalizaciju odnosa sa između Beograda i Prištine.

Bisljimi tvrdi i da se u odluci ne pominje srpski dinar koji, kako kaže, nikada nije bio ni dozvoljen na Kosovu, od proglašenja nezavisnosti.

"Jedino što je u velikoj meri smanjeno, jeste ogroman prostor za zloupotrebe u ime socijalne pomoći, praksu koju su usavršili politički agenti u Beogradu, koji su za svaki dinar koji su poslali porodicama srpske zajednice na Kosovu krali pet dinara. Insistiranje da se i dalje transfer novca preko državne granice vrši i toleriše na tajan način, u kesama, a zatim distribuira preko neregistrovanih i nelicenciranih kancelarija, ne samo da liči na ideju iz 19. veka, već ima za cilj da drži građane u nezakonitosti i stalnoj zavisnosti od agenata, sličnih onima za nekretnine", naveo je Bisljimi. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija