Politika

Đilas: Vučić da ispuni obećanje da će izneti dokaze o umešanosti jedne velike sile u izbore u Srbiji

Komentari

Autor: Fonet

21/01/2024

-

11:15

Đilas: Vučić da ispuni obećanje da će izneti dokaze o umešanosti jedne velike sile u izbore u Srbiji
Tanjug/AP/Darko Vojinović - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da, pre nego što počne da ispunjava obećanja koja je dao u subotu, ispuni obećanje iz decembra da će do Božića izneti dokaze o umešanosti jedne velike sile u izbore u Srbiji.

"Dan pred Božić ste rekli da se radi elaborat sa svim dokazima. Prošlo je dve nedelje od tada", naveo je Đilas i u pisanoj izjavi upitao Vučića gde je taj elaborat i da li se uplašio.

"Ne sramotite se, kad ste već obećali, kažite koja je to zemlja, dajte narodu da vidi taj čuveni elaborat. Pola Evrope živi u neviđenom strahu da možda na njih ne mislite i da je elaborat o njima. Ne mogu od straha da spavaju, a mi u Srbiji živi nismo da elaborat, sa sve dokazima, pročitamo. A elaborata nigde", naveo je Đilas.

On je od Vučiča zatražio da predstavi elaborat ili prizna da nema nikakvog elaborata, saopštila je SSP.

"Priznajte da se niko nije mešao u naše izbore, da ste lagali, kao što lažete celu svoju političku karijeru", poručio je Đilas.

On je naveo da je Vučić pre 13 godina obećao da će poništiti sve što je bivši predsednik Srbije Boris Tadić prihvatio u vezi Kosova, vratiti Kosovo u ustavni poredak Srbije, a pregovore u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

"Za 13 godina je dao pravosuđe, pozivni broj, energetski sistem, tablice, dinar.... Obećao je da će istražiti sve sporne privatizacije i pohapsiti sve odgovorne. Nije uhapšen niko, a po korupciji smo na čelu Evrope. Obećao je fabrike čipova, Mercedes u Ikarbusu, leteće automobile, izvoz papaka u Kinu, da se neće kandidovati za predsednika Srbije, Maršalov plan i 'nju dil' koji su nam doneli najveću inflaciju u Evropi i ogromnu zaduženost. Sada opet obećava", poručio je Đilas.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija