Politika

Marsenić: Koalicija NADA će prihvatiti mandate u Beogradu, tek ćemo odlučiti o prisustvu konstitutivnoj sednici

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2024

-

15:20

Marsenić: Koalicija NADA će prihvatiti mandate u Beogradu, tek ćemo odlučiti o prisustvu konstitutivnoj sednici
Marsenić: Koalicija NADA će prihvatiti mandate u Beogradu, tek ćemo odlučiti o prisustvu konstitutivnoj sednici - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Predrag Marsenić rekao je da će koalicija NADA, koju pored Novog DSS čini i POKS, prihvatiti mandate u Skupštini grada Beograda, ali da će tek doneti odluku da li će prisustvovati konstitutivnoj sednici 19. februara.

On je rekao da će odluku o tome da li će prisustvovati konstitutivnoj sednici doneti na sednici Glavnog odbora stranke 4. februara.

"Tada ćemo razmotriti sve akcije, uz saglasnost koalicionih partnera iz POKS-a. Bliži smo tome da prisustvujemo konstitutivnoj sednici", rekao je Marsenić za Novu, navodeći da bi tako imali bolji uvid u ono što će se dešavati u sali.

Na pitanje da li je vlast obezbedila većinu od 56 odbornika i da li smatra da je to neko sa liste Branimira Nestorovića, Marsenić je rekao da ne može da bude siguran, ali da na osnovu informacija koje ima, izgleda da se, kako je rekao, jedan odbornik sam ponudio.

On je rekao i da ne bi mogao da isključi mogućnost da Aleksandar Jerković pređe u redove vlasti, ali kaže da je "gotovo sigurno", da niko od odbornika Novog DSS i POKS to neće učiniti.

Marsenić je rekao i da se nada da do većine neće doći i da će biti novih izbora u Beogradu, a da se do tada treba da se izvrši pritisak da se uslovi poprave.

Komentari (0)

Srbija