Politika

Vučić: Krećemo sa isplatom jednokratne pomoći za lica koja imaju retke bolesti

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/02/2024

-

13:49

Vučić: Krećemo sa isplatom jednokratne pomoći za lica koja imaju retke bolesti
Vučić: Krećemo sa isplatom jednokratne pomoći za lica koja imaju retke bolesti - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da počinje isplata jednokratne novčane pomoći u iznosu od 25.000 dinara za lica koja imaju retke bolesti.

"Dodali smo vaučere za kupovinu lekova i medicinskih sredstava u iznosu od 35.000 dinara i dodali vaučere za rehabilitaciju i rekreaciju u iznosu od 50.000 dinara. To je gotovo 1.000 evra vrednosti, protivvrednosti u dinarima za lica koja boluju od retkih bolesti", rekao je Vučić.

Vučić je ranije najavio je, tokom prijema predstavnika udruženja, roditelja i dece obolele od retkih bolesti u Predsedništvu da će država obezbediti dodatnu finansijsku pomoći, pored predviđenih 7,2 milijarde dinara u 2024. godini. 

On je rekao da je donet plan vredan skoro 400 miliona evra i da će se za taj novac u naredne dve godine nabavljati medicinska oprema i aparati koji će biti dostavljani širom Srbije. Istakao je da je reč o novim skenerima, angiografskim salama sa dodatnom opremom, mamografima, opremom za radioterapiju, radiodijagnostiku, magnetnim rezonancama i slično.

"Hteli smo da pokažemo da zaista brinemo o zdravlju ljudi i da nije dovoljno, samo koliko smo kliničkih centara izgradili i koliko ćemo da ih izgradimo, već da tu imamo najbolju moguću opremu i nastavićemo sa daljim poboljšavanjem životnog standarda naših lekara i medicinskog osoblja", rekao je Vučić, u obraćanju javnosti. Istakao je da od danas kreće i izgradnja devet škola u Barajevu, Kovinu, Kuli, Raški, Sečnju i Boki, Titelu i Trsteniku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija