Politika

Vučić: Obavestio sam Bocan Harčenka najnovijem jednostranom potezu Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2024

-

12:51

Vučić: Obavestio sam Bocan Harčenka najnovijem jednostranom potezu Prištine
Vučić: Obavestio sam Bocan Harčenka najnovijem jednostranom potezu Prištine - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i tom prilikom ga je obavestio o najnovijem jednostranom potezu Prištine.ž

"Obavestio sam ambasadora Bocan-Harčenka o najnovijem jednostranom potezu Prištine, jasno usmerenom protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i o mogućim posledicama ovog neodgovornog akta Kurtijevog režima", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

On je naveo da su razgovarali i o bilateralnim odnosima i saradnji Srbije i Ruske Federacije, kao i o drugim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa. "Ponovio sam zahvalnost Rusiji na podršci koju pruža poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije", istakao je Vučić.

Podsetimo, danas je stupila na snagu odluka centralne banke Kosova za koju je zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi naveo da se u njoj ne pominje srpski dinar, niti bilo koja valuta, već da je njen cilj da se dovedu u red finansijsko tržište i sistem. Kako je rekao na konferenciji za novinare, zbog toga mora postojati jedinstvena valuta na čitavoj teritoriji Kosova, "a to je evro".

Naveo je da neće biti kažnjavanja, već da se ostavlja period da centralne banke Srbije i Kosova dogovore kako će da regulišu platni promet, javlja dopisnica Euronews Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija