Politika

Lutovac o konstitutivnoj sednici Skupštine: "Neučestvovanje ne znači bojkot parlamenta"

Komentari

Autor: Fonet

04/02/2024

-

14:49

Lutovac o konstitutivnoj sednici Skupštine: "Neučestvovanje ne znači bojkot parlamenta"
Zoran Lutovac - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je danas da poslanici opozicije ne bi trebalo da prisustvuju konstitutivnoj sednici parlamenta u utorak, jer bi to bila loša poruka građanima i partnerima iz Evropske unije.

Lutovac je na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke rekao da bi prisustvo opozicije u parlamentu u mnogome oslabilo zahteve prema građanima, EU i institucijama, i obesmislilo borbu na ta tri fronta.

"Ako se ne ide na konstitutivnu sednicu Skupštine Beograda, onda ne bi trebalo ni na sednicu republičkog parlamenta", ocenio je Lutovac.

On je izjavio da neučestvovanje na konstitutivnoj sednici ne znači bojkot parlamenta.

Lutovac je rekao da su decembarski izbori pokazali da postoji sinergija, jer su birači podržali građansku demokratsku listu, ali to nije dovelo do toga da se napravi ključni iskorak i pobedi vlast.

Zato je potrebno da se, umesto političkog ukrupnjavanja, napravi društvena opozicija, ocenio je Lutovac.

On je naveo da je potrebno napraviti dogovor sa svima koji nisu politički i ideološki bliski društvenoj opoziciji, kako bi se okupili oko demokratskih vrednosti i napravili državu i institucije.

"Cilj je da zajednički promenimo Srbiju, da postane u pravom smislu država, a ne instrument u rukama vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića", zaključio je Lutovac.

On je saopštio da je za novog portparola Demokratske stranke imenovan spiker sa skupova "Srbija protiv nasilja" Smiljan Banjac. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija