Politika

Predsedavajući konstitutivne sednice Skupštine Srbije: Opozicija ne poznaje elementarna pravila, mora da uči

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2024

-

19:53

Predsedavajući konstitutivne sednice Skupštine Srbije: Opozicija ne poznaje elementarna pravila, mora da uči
Predsedavajući konstitutivne sednice Skupštine Srbije: Opozicija ne poznaje elementarna pravila, mora da uči - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsedavajući konstitutivne sednice Skupštine Srbije, najstariji poslanik u novom sazivu, Stojan Radenović rekao je večeras da su opozicioni poslanici, koji su položili zakletvu u skupštinskom holu, današnjim ponašanjem pokazali da ne znaju elementarna pravila i da su daleko od prave definicije opozicije.

"U svim savremenim zemljama opozicija kontroliše vlast svojim umešnim predlozima i za državnost, za kapacitet državnosti se ne bori manje nego vlast. I vlasti kad je komotna, potrebna je opozicija koja je korisna", rekao je Radenović za TV Pink. 

On je dodao da, međutim opozicioni poslanici u Srbiji "ne zadovoljavaju definiciju opozicije, ne razumeju osnovne stvari i moraju da uče". 

Radenović je istakao da to što su mnogi iz opozicionog bloka zakletvu položili van sale za sednice pokazuje da "oni nisu opozicija".

"Mnogi su bili unutra kad sam ja počeo da čitam zakletvu, pa su otišli tamo da je sami daju na neki neoficijalni način. To je ono što ja kažem, oni nisu opozicija. Opozicija je drugo nešto, opozicija kontroliše vlast", ponovio je on.

EPA/ANDREJ CUKIC

 

On je istakao da opozicija treba da učestvuje i u rešavanju pitanja kao što je situacija na Kosovu i Metohiji, ističući da je Srbija pod pritiskom i da je "jedan deo teritorije pod okupacijom".

"Naša zemlja, ne samo što je pod pritiskom, nego jedan deo naše teritorije je pod okupacijom stranog neprijatelja. I sad oni moraju tu da učestvuju i da pomognu kako da se to izdrži dugo vremena", rekao je Radenović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija