Politika

Vučić: Imao sam dobar i konstruktivan razgovor sa Janom Borgom

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2024

-

14:01

Vučić: Imao sam dobar i konstruktivan razgovor sa Janom Borgom
Vučić se sastao sa ruskim ambasadorom Harčenkom - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Minhenu da je imao dobar i konstruktivan razgovor sa Janom Borgom, predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

"Poželeo sam Malti mnogo uspeha u predsedavanju OEBS-om u godini koja ostaje opterećena narastajućim problemima u brojnim oblastima", napisao je Vučić na instagram profilu ''budućnostsrbijeav'' posle sastanka sa Borgom koji je i ministar spolјnih i evropskih poslova i trgovine Malte.

Predsednik Srbije je naveo da je bilo reči i o saradnji i doprinosu koji Srbija može da pruži stabilizaciji prilika u Evropi, istakavši da Srbija ozbiljno i odgovorno shvata i prati sve izazove u okruženju i da zato dosledno i snažno radi na očuvanju mira u regionu, uprkos brojnim preprekama i poteškoćama.

"Govoreći o izborima u Srbiji, istakao sam da su bili demokratski i transparentni, kao i da sa pažnjom očekujemo Konačni izveštaj ODIHR-a. Ponovio sam da sam pozvao Vladu Srbije da ozbiljno sagleda sve preporuke ODIHR i OEBS za buduće izbore, istakavši da je dosadašnja saradnja sa ovom organizacijom bila izuzetna i značajna za reformski put Srbije, na kojem i dalje ozbiljno radimo", naglasio je Vučić.

On je napomenuo da je još jednom naglasio značaj OEBS-a u vreme previranja i velikih izazova sa kojima se suočavaju Evropa i ceo svet, kao i da je neohodno da svi značajni politički akteri udruže snage kako bi se zajedničkim naporima očuvali osnovni principi sadržani u Helsinškom završnom aktu i Pariskoj povelji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija