Politika

EU pozdravlja spremnost vlasti u Srbiji za saradnju na primeni preporuka ODIHR

Komentari

Autor: Tanjug

29/02/2024

-

09:08

EU pozdravlja spremnost vlasti u Srbiji za saradnju na primeni preporuka ODIHR
EU pozdravlja spremnost vlasti u Srbiji za saradnju na primeni preporuka ODIHR - Copyright Prinskrin/Youtube/European Commission

veličina teksta

Aa Aa

Portparol Evropske unije Peter Stano saopštio je danas da EU pozdravlja izraženu spremnost vlasti u Srbiji da sarađuju sa Kancelarijom OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) na primeni preporuka iz njenog konačnog izveštaja o decembarskim izborima u Srbiji.

''Nema vremena za gubljenje uoči budućih izbora u zemlji'', napisao je Stano na svom nalogu na mreži X (bivši Tviter).

On je dodao da tvrdnje o nepravilnostima na izborima treba da se rešavaju na transparentan način, uključujući i one vezane za lokalne izbore.

"Konačni izveštaj ODIHR-a o prevremenim parlamentarnim izborima potvrđuje zabrinutost EU - izborni proces zahteva opipljivo poboljšanje i dalje reforme", napisao je Stano.

ODIHR je u sredu zvanično objavio konačni izveštaj o izborima u Srbiji, od 17. decembra, u kome je pozitivno ocenjen proces glasanja na 93 procenta biračkih mesta od 1.208 posmatranih, kao i transparentan rad Republičke izborne komisije (RIK-a), a u cilju unapređenja izbornog procesa dato 25 preporuka za određene zakonske i proceduralne izmene pre sledećih izbora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija