Politika

Brnabić: Spremni smo da nastavimo saradnju sa ODIHR, međunarodna istraga izbora bila bi kršenje suvereniteta

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2024

-

13:17

Brnabić: Spremni smo da nastavimo saradnju sa ODIHR, međunarodna istraga izbora bila bi kršenje suvereniteta
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je vlada apsolutno spremna da nastavi kvalitetnu i konstruktivnu saradnju sa misijom ODIHR-a, i da nađe način da ispuni njihove preporuke, a međunarodna istraga izbora bila bi direktno kršenje suvereniteta Srbije i takvu istragu ne bi dozvolila nijedna zemlja.

"To znači da nemate sopstvene institucije već da stranci mogu da dođu u vašu zemlju i ispituju građane, a to je jednako okupaciji, to je gubljenje suverenita", rekla je Brnabić novinarima u Despotovcu.

Ona je ukazala i da joj nikada nće biti jasno zašto "opozicija želi da gazi suverenitet svoje zemlje".

"Do 2025. svako mesto u Srbiji treba da bude priključeno na brzi internet"

Premijerka je tokom obilaska Osnovne škole "Despot Stefan Veliki" u selu Lomnica kod Despotovca rekla da je izuzetno važno da do kraja 2025. godine svako selo i svako mesto u Srbiji bude prikačeno na brz, kvalitetan i pouzdan internet ili da imaju opciju da se priključe.

Brnabić je, povodom donacije IT opreme u isturenom odeljenju osnovne škole "Despot Stefan Veliki“, u okviru Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Srbije, naglasila da je pristup internetu veoma važan kako bi se ljudi vraćali u Srbiju i kako bi ostajali u manjim mestima. 

"Važno da pokažemo da ne postoje ni gradovi, ni opštine, koje su prvog i drugog reda, manje važna mesta. Svako mesto i selo u Srbiji je važno ukoliko želimo da imamo pobedničku Srbiju u kojoj ostaju i vraćaju se ljudi. Najlepša vest koju sam danas čula je da je ova škola dobila osam novih učenika čiji su se roditelji vratili u Depostovac iz Švajcarske, Nemačke. Želimo da se vraćaju i da imaju iste uslove kao u najnaprednijim zemljama u EU", poručila je Brnabić. 

Komentari (0)

Srbija