Politika

Predsedništvo SNS-a odlučilo: Biće održani novi izbori za Skupštinu grada Beograda

Komentari

Autor: Tanjug

02/03/2024

-

13:16

Predsedništvo SNS-a odlučilo: Biće održani novi izbori za Skupštinu grada Beograda
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik privremenog organa grada Beograda i potpredsednik SNS-a Aleksandar Šapić izjavio je da je Predsedništvo stranke odlučilo da se ide na nove beogradske izbore, a da će sa kampanjom krenuti već u nedelju.

Šapić je na konferenciji za medije, nakon sednice Predsedništva SNS-a, rekao da će naprednjaci na izbore izaći kao deo jednog velikog pokreta.

"U velikom pokretu, videćemo ko će sve tu biti - svi oni koji smatraju da je politika koju smo mi vodili u proteklom periodu za Beograd, bila politika prosperiteta, napretka grada", naveo je Šapić.

On je dodao da je ovim potezom SNS podigla lestvicu i srušila praksu koja je neretko bila sastavni deo srpske političke scene.

"Formiranje većina nikad niko nije dovodio u pitanje, upravo ne oni koji su nas dan nakon izbora optužili da ćemo ući u nekakve nelegalne, nelegitimne, nekredibilne radnje", reka oje Šapić i dodao da je odluka doneta zbog odgovornosti prema gradu i prema zemlji.

On je dodao da je SNS spreman da na svoju štetu povuče potez u interesu svih građana Srbije i Beograda, kao i da za ovu stranku politika ne predstavlja matematiku.

Šapić je rekao datum održavanja ponovljenih izbora zavisi od zakonskih procedura, ali da SNS u kampanju kreće već u nedelju - skupom u Šumicama.

Rekao je i da je ovo prvi put da su beogradski izbori postali važniji od ostalih izbora, i da se na njima ne odlučuje samo o sudbini Beograda, već o pravcu u kom će Srbija ići.

"Obavestićemo Vučića da postoji većina za formiranje vlade"

Šapić je izjavio da će u ponedeljak delegacija te stranke ići na konsultacije o mandataru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da će ga tada obavestiti da postoji većina za fomiranje vlade.

"Većina o formiranju vlade postoji i o tome će biti upoznat predsednik države", rekao je Šapić.

Odluka o beogradskim izborima je, kako je rekao Šapić, bila jednoglasna.

Šapić je kazao da je ta odluka bila odgovorna i pokazuje da se SNS ne boji da ispita volju naroda, a narod će, kaže, doneti odluku koja će uticati na mnoge druge stvari.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Brnabić: Nastavljamo sa implementacijom preporuka ODIHR-a

Premijerka i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić izjavila je danas da će u ponedeljak biti održan sastanak Radne grupe za implementaciju preporuka ODIHR-a koja, kako je podsetila, postoji još od 2019. godine.

"Nastavićemo sa implementacijom preporuka ODIHR-a", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da joj je drago što je ODIHR bio fer da "izlista" koje je sve prepruke Vlada Srbije ispunila, da li delimično, da li u potpunosti, a to je 54.

"Mnogi bi mogli da uče od nas, Nemačka na prvom mestu. Mi ćemo nastaviti sa implementacijom preporuka i kao predsednica vlade sam to uvek radila na inkluzivan način", rekla je Brnabić.

Sednica Predsedništva SNS održana je danas u prostorijama stranke. Na sednicu su došli predsednik SNS Miloš Vučević, kao i članovi predsedništva stranke Aleksandar Šapić, Ana Brnabić, Goran Vesić, Irena Vujović, Vladimir Orlić, Petar Petković, Sandra Božić, Aleksandar Martinović, Milenko Jovanov, Jelena Tanasković, Darija Kisić...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom obraćanja iz Predsedništva, da je razgovarao sa predstavnicima pobedničke liste na izborima u Beogradu ''Beograd ne sme da stane'' i da ih je zamolio da na sednici razmotre mogućnost da se ide na nove izbore u Beogradu, jer je, kako je istakao, važno da Srbija neguje i čuva demokratiju zbog sebe, a ne zbog toga šta će neko drugi da kaže.

Komentari (0)

Srbija