Politika

Brnabić na sastanku Radne grupe za unapređenje izbornih uslova: Razmotrene sve preporuke ODIHR-a

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/03/2024

-

17:52

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas sastanku Radne grupe za unapređenje izbornih uslova u Republici Srbiji. Na poziv predsednice Vlade, sastanku su prisustvovali i predstavnici Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Brnabić je zahvalila predstavnicima ODIHR-a na institucionalnoj saradnji koja postoji još od 2019. godine, kao i na profesionalnom pristupu i izveštaju nakon decembarskih izbora 2023. u našoj zemlji.

Predstavnici ODIHR-a pozdravili su spremnost Vlade Srbije za nastavak rada na unapređenju izbornih uslova, o čemu svedoči i ovaj, prvi u nizu, sastanak Radne grupe, samo nekoliko dana nakon finalnog izveštaja ove institucije.

Prema njihovim rečima, to dodatno svedoči o tome koliku važnost Vlada Srbije pridaje sprovođenju preporuka ODIHR-a.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

 

Brnabić je izrazila uverenje da će pored aktuelnog rada na preporukama, i novi sastav Vlade Srbije nastaviti konstruktivnu saradnju na implementaciji preporuka i unapređenju izbornog procesa.

Na sastanku su detaljno razmotrene sve preporuke ODIHR-a i dogovoreni su naredni koraci u cilju njihove implementacije.

Radna grupa će nastaviti svoja zasedanja u narednim danima, kako bi preporuke Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava bile implementirane u najkraćem mogućem roku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija