Politika

Sud u Prištini odredio mesec dana pritvora Srbinu uhapšenom u ponedeljak

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2024

-

19:20

Sud u Prištini odredio mesec dana pritvora Srbinu uhapšenom u ponedeljak
Vlada Kosova - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Postupajući po zahtevu posebnog odeljenja specijalnog tužilaštva u Prištini, osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od mesec dana Srbinu Ž.N. zbog, kako je navedeno, "osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

Sudija za prethodni postupak je usvojio kao osnovan zahtev specijalnog tužilaštva da se odredi pritvor u trajanju od mesec dana okrivljenom Ž.N (70), prenosi prištinski portal Telegrafi.

Policija Kosova je u ponedeljak saopštila da je uhapsila osumnjičenog Ž.N. rođenog 1954. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Kancelarija za KiM Vlade Srbije je povodom hapšenja Ž.N. saopštila da se Aljbin Kurti i sprovodioci njegovog plana etničkog čišćenja Kosova i Metohije neće smiriti dok god u južnoj srpskoj pokrajini ima ijednog Srbina.

Advokat Delević: Ž.N. negirao krivicu, u pitanju stariji čovek narušenog zdravlja

Srbinu Ž.N. (70) koji je u ponedeljak uhapšen u severnom delu Kosovske Mitrovice pod sumnjom da je počinio navodni ratni zločin nad civilnim stanovništvom, a kome je sud u Prištini danas odredio pritvor od mesec dana, negirao je krivicu na saslušanju, rekao je njegov advokat Miloš Delević.

Delević je za Tanjug izjavio da je njegov branjenik koji se sumnjiči da je tokom 1999. godine na području opštine Vučitrn počinio navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva - ''seksualno nasilje", na saslušanju negirao krivicu, kao i da je u pitanju stariji čovek od 70 godina, narušenog zdravlja.

''On ne samo da je negirao krivicu, nego mu je bilo teško objasniti za šta se konkretno sumnjiči. Za njega je to nepojmljivo. Živeo je sve vreme posle rata u Kosovskoj Mitrovici i slobodno se kretao. Međutim, sve navedeno nije bilo dovoljno za sud da mu odredi blažu meru, kao što je kućni pritvor", rekao je advokat Delević

Ž.N je nakon što je saslušan u Prištini prebačen u zatvor visoke bezbednosti koji se nalazi u Podujevu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija