Politika

Državni sekretar Starović u Vašingtonu na panelu "Američko-srpsko partnerstvo u oblasti odbrane"

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2024

-

23:30

Državni sekretar Starović u Vašingtonu na panelu "Američko-srpsko partnerstvo u oblasti odbrane"
Državni sekretar Starović u Vašingtonu na panelu "Američko-srpsko partnerstvo u oblasti odbrane" - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar Nemanja Starović, koji predvodi delegaciju Ministarstva odbrane Republike Srbije koja boravi u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, sastao se sa predstavnicima američke administracije.

U okviru priprema za realizaciju 8. Bilateralnih konsultacija u oblasti odbrane između Srbije i SAD, održani su sastanci sa direktorom za Balkan i Centralnu Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost Džeremijem Longom, glavnim zamenikom direktora Političko-vojnog biroa u Stejt departmentu Stenom Braunom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara u Stejt departmentu i specijalnim izaslanikom za Balkan Gabrijelom Eskobarom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Starović je učestvovao i na panelu "Američko-srpsko partnerstvo u oblasti odbrane: Od Operacije Halijard do danas" koji je, u organizaciji ambasade Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama i Fondacije "Halijard", održan u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država.

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Na panelu su učestvovali ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, članovi američkog Kongresa i srpskog kokusa u Kongresu Klaudija Teni i Emanuel Klever, kao i komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Džon Heris.

Moderator je bio predsednik Fondacije "Halijard" Džon Kapelo. Po završetku panela održana je i premijera filma "Heroji Halijarda", ističe se u saopštenju.

Preporuka za vas

Snimaju se "Heroji Halijarda": Laušević i Božović u filmu o herojskoj ulozi Srbije u Drugom svetskom ratu
Završena prva etapa snimanja projekta "Heroji Halijarda-Vazdušni most": Stotinu glumaca našlo se ispred kamere tokom blizu 50 dana

Komentari (0)

Srbija