Politika

Predsednik Narodne stranke: Bojkot beogradskih izbora bio bi strateška greška

Komentari

Autor: Tanjug

31/03/2024

-

17:27

Predsednik Narodne stranke: Bojkot beogradskih izbora bio bi strateška greška
FoNet/Milica Vučković - Copyright FoNet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić ocenio je danas da bi bojkot izbora za Skupštinu Beograda i lokalnih izbora širom Srbije, koji najavljuje deo opozicije ako ne bi bile ispunjene preporuke ODIHR-a, bio strateška greška.

"Narodna stranka se neće povoditi najavama koalicije okupljene oko predsednika SZP-a Dragana Đilasa, i mi ćemo izaći na beogradske izbore i na lokalne izbore u drugim gradovima i opštinama", rekao je Gajić, saopštila je Narodna stranka.

Gajić je rekao i da je spajanje beogradskih izbora sa lokalnim izborima u drugim mestima pravno nemoguće, kao i da održavanje lokalnih izbora u istom danu u celoj Srbiji "nije u interesu opozicije". 

"Beogradski izbori moraju da se održe najkasnije do 2. juna, jer je to zakonski rok, dok rokovi u drugim opštinama i gradovima ističu uglavnom u julu i avgustu, a pritom su prošli i rokovi za podnošenje ostavki kako bi izbori bili raspisani ranije", rekao je Gajić. 

On smatra i da bi leks specijalis (poseban zakon) o spajanju izbora bio neustavan, a da opoziciji i nije u interesu spajanje izbora, jer ona, kako kaže, nema ni dovoljno aktivista ni dovoljno kontrolora da pokrije istovremeno održavanje izbora na velikom broju biračkih mesta širom Srbije.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija