Politika

Starović: Kurtijeva poseta demonstracija sile i neprijateljstva Srbima na KiM

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2024

-

21:30

Starović: Kurtijeva poseta demonstracija sile i neprijateljstva Srbima na KiM
Nemanja Starović - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Nemanja Starović izjavio je danas da je dolazak premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija danas na sever KiM demonstracija sile i neprijateljstva prema Srbima koji tu žive.

''Zamislite da živite u gradu negde u Evropi, u kojem vlada gradonačelnik kojeg bira manje od tri odsto ljudi, a da vladavinu sprovode policijske nindže koji ne govore jezikom lokalnog stanovništva. Odjednom dolazi momak koji sebe naziva premijerom, okružen sa 100 vojnika naoružanih do zuba, i proglašava da više nećete moći da primate svoju platu, penziju ili pomoć za brigu o deci, samo zato što ste pogrešne nacionalnosti'', napisao je Starović na svom nalogu na mreži Iks, aludirajući na Kurtijevu današnju posetu severu KiM.

On je dodao da su ulice ''sablasno prazne'' i da ''ljudi samo čekaju da on ode i vrate se poslednjim ostacima normalnosti''.

''E, to je bila današnja realnost lokalnog stanovništva na severu Kosova, pošto se privremeni premijer Kurti odlučio za još jednu demonstraciju sile i neprijateljstva prema srpskom narodu koji je ostao u pokrajini'', poručio je Starović.

Kurti je ranije danas saopštio je da je danas posetio sve četiri opštine na severu KiM, u kojima pretežno živi srpsko stanovništvo.Prethodno su direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i Srpska lista osudili Kurtijevu posetu opštinama na severu pokrajine.

Petković je naveo da je Kurti odlučio da podigne nove tenzije na severu KiM, uoči nastavka dijaloga u Briselu.

Iz Srpske liste su naveli da Kurtijev dolazak na sever KiM ima za cilj destabilizaciju situacije na terenu i izazivanje tenzija.

"Zahtevamo da nadležne međunarodne organizacije reaguju na ovu očiglednu provokaciju i zahtevaju od svog pulena da prestane da ugnjetava srpski narod, koji je ovog puta pokazao izuzetnu suzdržanost i trpeljivost", ističe se u saopštenju Srpske liste.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija