Politika

Vučić: Pokušali su pre odluke Saveta Evrope da reše pitanje Kosova, sprečeno je intervencijom dve zemlje

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2024

-

14:19

Vučić: Pokušali su pre odluke Saveta Evrope da reše pitanje Kosova, sprečeno je intervencijom dve zemlje
Vučić: Pokušali su pre odluke Saveta Evrope da reše pitanje Kosova, sprečeno je intervencijom dve zemlje - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u petak neki pokušali da pre odluke Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope o članstvu Kosova, sve završe, ali da je to sprečeno zahvaljujući invervenciji dve zemlje.

"Pokušali su juče pre odluke palamentarne Skupštine Saveta Evrope da sve završe i zahvaljujući invervenciji dve zemlje se to nije dogodilo", rekao je Vučić novinarima u Zemunu.

On je istakao da ta borba za državu traje i da će borba biti nastavljena. Vučić je dodao da sutra putuje u Pariz gde ga očekuju važni sastanci.

"Već ujutru rano putujem u Pariz i popodne imamo sastanke koji su važni za nas i za Savet Evrope i UN", dodao je Vučić.

Figaro: Makron i Vučić o evrointegracijama i odnosima Beograda i Prištine

Inače, francuski dnevnik "Figaro", u tekstu pod naslovom "Makron će primiti srpskog predsednika Aleksandra Vučića u Jelisejskoj palati u ponedeljak", piše da će francuski predsednik Emanuel Makron i Vučić u ponedeljak uveče u Jelisejskoj palati razgovarati o evropskim integracijama Srbije i odnosima Beograda i Prištine.

Pozivajući se na saopštenje Jelisejske palate, Figaro navodi da će Makron ovom prilikom "ponovo potvrditi svoju privrženost i punu podršku evropskim integracijama Srbije" i "da normalizacija odnosa sa Kosovom čini sastavni deo procesa pridruživanja EU".

Tanjug/Sava Radovanović, Tanjug/AP/Yves Herman

 

U saopštenju se navodi da će Makron i Vučić razgovarati i o jačanju bilateralne saradnje u oblastima odbrane, energetike, inovacija i veštačke inteligencije.

Kako se dodaje, Vučić i Makron će u 20 časova održati zajedničku konferenciju za novinare, nakon čega će uslediti zajednička večera.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija