Politika

Đurđević Stamenkovski "skandalizovana" izjavama opozicije da izbora neće biti

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2024

-

22:41

Đurđević Stamenkovski "skandalizovana" izjavama opozicije da izbora neće biti
Đurđević Stamenkovski "skandalizovana" izjavama opozicije da izbora neće biti - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Srpskog pokreta Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je večeras da je "skandalizovana" izjavama predstavnika opozicije da beogradskih izbora neće biti.

Ona je u emisiji Hit Tvit na TV Pink ocenila da nad onima koji daju takve izjave treba da bude primenjen zakon.

"Kada neko da sebi za pravo da kaže da neće biti izbora, šta to znači? Da li ćete ljude vezivati, zaustavljati, sprečavati da krenu ka biračkim mestima", upitala je Đurđević Stamenkovski.

Naglasila je da u Srbiji treba da se primenjuju zakoni i da oni budu za sve jednaki

"Ako neko ima takve izjave ili sutra mu padne na pamet da tako nešto radi, treba da se primeni zakon i da se pokaže da je ova država ozbiljna, da sa njom ne mogu da se šale, da ovo nije neki provizorijum gde će oni da kidišu na institucije, da ih omalovažavaju, da ih obezvređuju a posle toga da se žale u inostranstvu i da kažu da su oni politički proganjani", navela je ona.

Stamenkovski smatra da opozicione stranke takvim stavovima, koji se, prema njenim rečima, kose sa logikom, ponižavaju inteligenciju sopstvenih birača i da im zato podrška opada.

"Insistiram na tome da moramo da garantujemo da će izbori biti fer, demokratski i da ih u svakom slučaju niko neće sprečiti", istakla je Stamenkovski.

Ona je ocenila da preporuke ODIHR-a apsolutno treba primeniti, ali da "očigledno nema sagovornika".

"Ispružena je ruka, konstatovano je da postoji volja, oni su odgovorili time što su rekli da je građansko pravo da se izbori ne održe. Građansko pravo je osnovno da biraš i da budeš biran.

Zoran Lutovac kao predsednik Demokratske stranke napada i pravo da biraš i da budeš biran. Zar oni zaista misle da će neko ljude koji žele da stanu iza svog rada, da spreče da izađu na izbore 2. juna", kazala je Stamenkovski. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija