Politika

Kosovski specijalci pretukli Srbina iz Zubinog Potoka, terali ga da peva "Kosovo Republika" (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/04/2024

-

21:33

Kosovski specijalci pretukli Srbina iz Zubinog Potoka, terali ga da peva  "Kosovo Republika" (VIDEO)
Kosovski specijalci pretukli Srbina iz Zubinog Potoka, terali ga da peva "Kosovo Republika" (VIDEO) - Copyright Facebook/Srpska Demokratija

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici kosovske specijalne jedinice pretukli su u subotu u selu Bube kod Zubinog Potoka Vladana Stevanovića.

Stevanović je završio sa šavovima na glavi, uz ponižavanje i primoravanje da kliče "Kosovo Republika", objavio je predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević na Fejsbuku.

Zamenik direktora policije Kosova za region sever Veton Eljšani potvrdio je za Euronews Srbija da je do incidenta došlo.

"Dobili smo žalbu da je policija tukla čoveka u blizini Zubinog Potoka. Predali smo žalbu policijskom inspektoratu, oni sutra dolaze i preuzimaju istragu", rekao je Eljšani.

Prema rečima Arsenijevića, Vladan je sinoć krenuo u svoje selo kada ga je zaustavila patrola teško naoružanih specijalnih jedinica Kosovske policije. Njemu je, kako navodi, isprva zameren natpis na majici, ali je pušten nakon pretresa i polučasovnog zadržavanja. 

On je nakon toga bio kod komšije, ali ga je ista patrola zaustavila u povratku i oudzela mu telefon.

"Naravno, u telefonu nije nađeno ništa sumnjivo. Međutim, oni vide da on na Telegramu prati neke grupe koje se njima nisu svidele jer neko na njima piše da je Kosovo Srbija. Tada kreće batinanje i ponižavajuće primoravanje da govori da je "Kosovo Republika", rekao je Arsenijević.

Prema njegovima rečima, specijalci su počeli da mu prete da ne sme da ide u bolnicu, iako je bio sav krvav.

Posle napada, Stevanović, je, ipak, otišao kod lekara gde su ga pregledali, zašili mu povrede sa oko 15 kopči i snimili mu glavu. Kako dodaje, sve je prijavio danas u policijskoj stanici.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija