Politika

Mirović neće biti pokrajinski premijer: "Vojvodini se, u političkom smislu, više neću vraćati"

Komentari

Autor: 021.rs

24/04/2024

-

21:10

Mirović neće biti pokrajinski premijer: "Vojvodini se, u političkom smislu, više neću vraćati"
Mirović neće biti pokrajinski premijer: "Vojvodini se, u političkom smislu, više neću vraćati" - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Igor Mirović neće dobiti novi mandat za sastav Vlade Vojvodine, potvrđeno je za 021.rs u kabinetu predsednika Pokrajinske vlade.

Da više neće biti pokrajinski premijer, odnosno da će u budućnosti obavljati neke druge poslove, Mirović je otkrio u utorak uveče, prilikom otvaranja novog objekta Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu.

On je rekao da je na istom mestu pre 34 godine stupio na novosadsku političku scenu, postavši član Narodne radikalne stranke. 

"Posle 34 godine, gotovo na istom mestu, ovo je moje poslednje veče posvećeno javnom delovanju u Novom Sadu i Vojvodini, jer ću od narednih nekoliko meseci ili nedelja, raditi neke druge poslove. Više se Novom Sadu i Vojvodini, u političkom smislu, neću vraćati", rekao je Mirović.

Mirović je dodao da je to za njega emotivni dan, da se okupljenima poslednji put obraća, te je svima poželeo sreću.

"Setite se i mene, možda ću uspeti nekad u budućnosti da predstavim neku svoju knjigu", dodao je Mirović.

Igor Mirović je postao predsednik Vlade Vojvodine 2016. godine.

Kao njegovi mogući naslednici, kako piše 021, u javnosti su pominjani Damir Zobenica, pa i bivša gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, koja je predvodila listu Srpske napredne stranke na pokrajinskim izborima. 

Mirović je prethodno bio poslanik u Skupštini Srbije, Skupštini Vojvodine, a od 2008. do 2012. je bio i predsednik pokrajinskog parlamenta. 

Mirović piše i poeziju, te je do sada objavio nekoliko zbirki.
 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija