Biznis vesti

Kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Temerinu: Pokrajinska vlada izdvojila 1,6 milijardi dinara

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2024

-

13:55

Kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Temerinu: Pokrajinska vlada izdvojila 1,6 milijardi dinara
Kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Temerinu: Pokrajinska vlada izdvojila 1,6 milijardi dinara - Copyright Tanjug/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Temerinu, koja će se prostirati na 3.000 kvadratnih metara. 

Reč o izgradnji postrojenja za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta "Staro Đurđevo", za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 1,6 milijardi dinara, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Mirović je istakao da Pokrajinska vlada finansiranjem ovog projekta nastoji da dugoročno reši pitanje vodosnabdevanja u Temerinu. 

"Verujem da ćemo u naredne dve godine, a prema najavama izvođača radova i ranije, prema složenom tehnološkom postupku, dobiti zdravu pijaću vodu čime će biti rešen višedecenijski problem građana ove opštine", izjavio je Mirović.

Tanjug/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

 

Prema njegovim rečima, izgradnja fabrike vode počela je nakon višemesečne analize preko pilot-postrojenja, koja je pokazala na koji način pristupiti rešavanju ovog problema.

"Nova fabrika vode će biti veoma važna za razvoj temerinske opštine, jer će njen kapacitet biti veći nego što su trenutne potrebe građana", naveo je Mirović.

On je podsetio da su završene pripreme i za sveobuhvatnu rekonstrukciju fabrike pijaće vode u Beočinu, kao i da se uskoro očekuje i početak radova na realizaciji tog značajnog projekta.

Mirović je ocenio da je dobra saradnja sa lokalnom samoupravom rezultirala nizom projekata, te je najavio da će u narednim nedeljama početi i radovi na rekonstrukciji Osnovne škole "Slavko Rodić" u Bačkom Jarku koju će finansirati Pokrajinska vlada.

Tanjug/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

 

Predsednik Opštine Temerin Mladen Zec rekao je da će na izvorištu "Staro Đurđevo" biti gotovo učetvorostručen kapacitet, sa postojećih 35 litara biće povećan na 130 litara u sekundi, što će u narednom periodu biti dovoljno da se zadovolje potrebe oko 45.000 stanovnika temerinske opštine.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis