Biznis vesti

Prodata Fabrika vode Zrenjanin za 417 miliona dinara, do kupca se došlo neposrednom pogodbom

Komentari

Autor: N. Kovačev

19/01/2022

-

15:58

Prodata Fabrika vode Zrenjanin za 417 miliona dinara, do kupca se došlo neposrednom pogodbom
Prodata Fabrika vode Zrenjanin za 417 miliona dinara, do kupca se došlo neposrednom pogodbom - Copyright Euronews Srbija/Printskrin

veličina teksta

Aa Aa

Zrenjaninska fabrika vode prodata je firmi "Pannonian Water doo" za 417 miliona dinara, što je 50 odsto procenjene vrednosti tog postrojenja, rekao je za Euronews javni izvršitelj Dragan Nikolić. 

Fabrika je prodata 13. januara neposrednom pogodbom, nakon što na dva javna nadmetanja nije bilo zainteresovanih. ERSTE banka je, kao najveći poverilac postrojenja za prečišćavanje pijaće vode, potom pronašla kupca i ponudila mu fabriku na prodaju direktnom pogodbom, pojasnio je Nikolić.

Prema informacijama dostupnim na sajtu Agencije za privredne registre kompanija "Pannonian water" osnovana je 3. novembra 2021. novčanim ulogom od 100 dinara i sa pretežnom delatnošću "skupljanje, prečišćavanje i distribucija vode".

Povezana je sa privrednim društvom "Emserb water FZE" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, baš kao i kompanija "Begej water", kojoj je Grad Zrenjanin ranije poverio izgradnju prečistača otpadnih voda.

Poput slučaja Fabrike vode, Zrenjanin je prvi grad u Srbiji u kom je i rešavanje prečišćavanja otpadnih voda predviđeno javno-privatnim partnerstvom.
 

Preporuka za vas

Gradonačelnik Zrenjanina: Smatramo da je ugovor sa Fabrikom vode raskinut; Direktor fabrike: Sud će proceniti

Komentari (0)

Biznis