Biznis vesti

Mirović: Nastavljamo da podstičemo rast domaće privrede

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2023

-

13:19

Mirović: Nastavljamo da podstičemo rast domaće privrede
Igor Mirović - Copyright Tanjug / Vlada AP Vojvodine/ Andrej Pap

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas manifestaciju "Dan dobavljača" koja se organizuje sa ciljem da se povežu domaći i strani privrednici i podstaknu na saradnju i povezivanje u dobavljačkom lancu stranih kompanija koje posluju na teritoriji AP Vojvodine i inostranstvu.

Mirović je nakon otvaranja manifestacije koju organizuje Razvojna agencija Vojvodine istakao da je masovnost događaja i njegovo održavanje značajno pre svega zbog jačanja domaćeg izvoza.

"Cilj ovog događaja je da pokušamo da sa što više domaćih proizvoda i sa što značajnijim učešćem domaćih kompanija u proizvodima velikih stranih kompanija našu zemlju ojačamo i u tom sektoru, posebno u sektoru izvoza", kazao je Mirović. 

On je dodao i da će Privredna komora Vojvodine nastaviti da podržava domaću privredu u godinama koje dolaze. 

"Mi smo sproveli ove godine prvi put i konkurs kojim podstičemo jednu vrstu najsavremenije opreme upravo za one domaće kompanije koje žele da povećaju svoje standarde. Bez obzira što mi i na nacionalnom i na pokrajinskom nivou podržavamo dolazak stranih kompanija, za nas je ipak prioritet naš domaći privrednik", rekao je Mirović. 

Manifestaciju već petu godinu zaredom organizuje Razvojna Agencija Vojvodine - RAV osnovana pod okriljem Pokrajinske vlade, sa ciljem da pruža podršku sprovođenju razvojne poljoprivredne i politike ruralnog razvoja Vojvodine. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis