Politika

RIK dodelio mandate poslanicima koji dolaze na upražnjena mesta

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2024

-

15:05

RIK dodelio mandate poslanicima koji dolaze na upražnjena mesta
RIK dodelio mandate poslanicima koji dolaze na upražnjena mesta - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Republička izborna komisija (RIK) dodelila je mandate narodnim poslanicima koji će doći na upražnjena mesta u Skupštini Srbije pošto su neki poslanici ranije podneli ostavke.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da je RIK primio obaveštenje Narodne skupštine da je na prvoj sednici, održanoj 22. aprila, konstatovano da je narodnim poslanicima Mariji Vojinović, Slavici Škrbić, Nikoli Selakoviću, Miloša Vučeviću, Predragu Bandiću i Nastasiji Baković prestao mandat usled podnošenja ostavke.

Tako će, umesto Nikole Selakovića, Miloša Vučevića i Predraga Bandića koji su izabrani sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", u poslaničkim klupama sedeti prvi sledeći kandidati sa iste izborne liste Staša Stojanović, Nataša Ivanović i Nikola Lazić.

Umesto Nataše Baković, koja je izabrana sa izborne liste "Srbija protiv nasilja", mandat će biti dodeljen Draganu Ninkoviću, prvom sledećem kandidatu Narodnog pokreta Srbije.

Mariju Vojinović i Slavicu Škrbić, koje se izabrane sa izborne liste "Dr Miloš Jovanić - NADA za Srbiju", u poslaničkim klupama zameniće prva dva sledeća kandidata sa te liste, a to su Jelena Bogdanović i Dušan Radosavljević.

Komentari (0)

Srbija