Politika

Manojlović: Pokret "Kreni-promeni" izlazi na beogradske izbore

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/05/2024

-

17:34

Manojlović: Pokret "Kreni-promeni" izlazi na beogradske izbore
Euronews/Marko Subotić - Copyright Euronews/Marko Subotić

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za gradonačelnika i nosilac liste "Kreni-promeni" na beogradskim izborima Savo Manojlović izjavio je danas da će taj pokret izaći na beogradske izbore, jer su prihvaćene opozicione liste.

Na konferenciji za medije, Manojlović je rekao da 20 minuta pre početka te konferencije nisu znali kakva će biti odluka u vezi sa izlaskom na izbore.

"Kako je odobrena poslednja lista pokreta 'Kreni-promeni' za Vračar ispunili su se uslovi za izlazak na beogradske izbore i 'Kreni-promeni' izlazi na beogradske izbore", rekao je Manojlović.

On je naveo da su u utorak postavili uslov da bude prihvaćeno šest lista opozicije i pošto je taj uslov ispunjen pokret će izaći na izbore.

Manojlović je, takođe, rekao da su juče odbili poziv RTS-a za duel sa šefom poslaničke grupe SNS Milenkom Jovanovim, a da ga danas prihvataju i da žele da u njemu učestvuje kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić, ako je to, kako je rekao, najbolje što imaju.

Manojlović je pozvao građane da postanu kontrolori na izborima, rekavši da u ovom trenutku imaju 1586 kontrolora, a da im nedostaje 962 da pokriju svih 2,350 biračkih mesta.

Podsetimo, ranije danas Manojlović izjavio je da će njegov pokret Kreni-promeni 2. juna najverovatnije ići na blokadu izbora.

"Posle ultimatuma od utorka izborili smo se za pet opozicionih lista (četiri ‘Biram borbu’ i jednu Kreni-promeni. Dve izborne liste nemaju dovoljan broj potpisa. Kao odgovorni ljudi i pored opstrukcija, prihvatamo da se one ne odobre", naveo je Manojlović na društvenoj mreži Iks.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija