Politika

Dačić uputio saučešće Iranu zbog pogibije predsednika Raisija i ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2024

-

14:45

Dačić uputio saučešće Iranu zbog pogibije predsednika Raisija i ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana
Dačić uputio saučešće Iranu zbog pogibije predsednika Raisija i ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana - Copyright Tanjug/MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je izraze saučešća rukovodstvu i narodu Irana povodom pogibije predsednika Ebrahima Raisija i ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana.

"Potresla me je vest o tragičnoj smrti predsednika Ebrahima Raisija, ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana, kao i članova njegove visoke delegacije. Iranski narod ostao je bez posvećenog lidera, odanog svojoj zemlji i visokoj dužnosti koju je obavljao. Srbija je izgubila dokazanog prijatelja i važnog partnera sa kojim smo iskreno radili na dobrobit tradicionalne bliskosti naših naroda", naveo je Dačić.

Dodao je da je iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan bio posvećen stalnom unapređenju veza sa Srbijom i da je odlazak predsednika Raisija i članova njegove visoke delegacije, ogroman gubitak za Iran, njegov narod i državno vođstvo, navodi se u saopštenju.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan nastradali u helikopterskoj nesreći u provinciji na severu Irana Istočni Azerbejdžan, objavljeno je rano jutros. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija