Politika

Samoopredeljenje, DSK i AZBK zajedno na listi za lokalne izbore u Gračanici, Stojanović - samostalni kandidat

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

16/08/2021

-

17:06

Samoopredeljenje, DSK i AZBK zajedno na listi za lokalne izbore u Gračanici, Stojanović - samostalni kandidat
Izbori na Kosovu - Copyright AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Pokret Samoopredeljenje, Demokratski savez Kosova i Alijansa za budućnost Kosova, nastupiće na zajedničkoj listi na predstojećim lokalnim izborima 17. oktobra u Gračanici.

Te tri stranke predale su danas Centralnoj izbornoj komisiji zahtev da se njihova zajednička lista verifikuje pod imenom "Albanska alijansa za Gračanicu", a nosilac liste biće Leutrim Ajeti, prenosi prištinska Koha.

Kako se navodi, inicijativu je podržalo još nekoliko albanskih stranaka.

Prethodno je najavljeno da će se albanski politički entiteti udružiti protiv Srpske liste na lokalnim izborima na severu KiM, koji će biti održani 17. oktobra.

Istovremeno, za predsednika opštine Gračanica samostalnu kandidaturu podneo je danas predsednik Privremenog organa opštine Suva Reka, Branimir Stojanović, koji je 2013. godine već bio na funkciji predsednika opštine Gračanica, prenosi RTS.

Stojanović je, pošto je predao kandidaturu Centralnoj izbornoj komisiji, rekao da je "veliki broj ljudi u Gračanici nezadovoljan kandidatom Srpske liste Ljiljanom Šubarić, a još više načinom kojim se do tog predloga došlo i načinom kojim je nametnuto da ona bude kandidat Srpske liste".

Stojanović je kazao da njegovom kandidaturom "politika države Srbije nije ugrožena nijednog trenutka, niti će biti ugrožena".

Predstavnici Srpske liste predali su Centaralnoj izbornoj komisiji u Prištini spisak kandidata za predsednike 11 opština na Kosovu i Metohiji i spisak svojih kandidata za odbornike u 22 opštine na lokalnim izborima 17. oktobra.

Među kandidatima su Zoran Todić u opštini Leposavić, Milan Radojević u Kosovskoj Mitrovici, Dragiša Milović u Zvečanu, Srđan Vulović u Zubinom Potoku, Goran Dančetović u Obiliću, Ljiljana Šubarić u Gračanici, Saša Milošević u Novom Brdu.

Kandidat za predsednika Opštine u Ranilugu je Katarina Ristić Ilić, u Klokotu Božidar Dejanović, u Partešu Dragan Petković, a u Štrpcu Dalibor Jevtić.

Srpska lista ima više od 400 kandidata za odbornike skupštine u 22 opštine. Pored navedenih opština, imaće odborničke kandidate još u Gnjilanu, Istoku, Kamenici, Klini, Kosovom Polju, Lipljanu, Orahovcu, Peći, Prištini, Vučitrnu i Srbici.

Komentari (0)

Srbija