Politika

Vučić: Nisam dobio poziv za dijalog s Prištinom, ako dobijem odazvaću se

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2021

-

12:21

Vučić: Nisam dobio poziv za dijalog s Prištinom, ako dobijem odazvaću se
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije dobio poziv za nastavak dijaloga u Briselu ovog meseca, ali da će se pozivu odazvati ako ga dobije.

"Ako dobijem poziv ja ću da idem", istakao je on, a na pitanje da li to znači da ovog meseca neće biti ni nastavka tehničkog dijaloga odgovorio potvrdno.

Vučić je rekao da nije dobio poziv ni da ide na ustoličenje mitropolita Joanikija 5. septembra.

"Nisam dobio poziv, ako dobijem razmislicu pa ću vas obavestiti", rekao je Vučić povodom medijskih pisanja da se neće odazvati. 

"Bez loših reči o Bjelogrliću, ali nasilje ne podržavam"

Vučić je rekao da nijednu lošu reč ni danas ni juče nije rekao o Draganu Bjelogrliću, koji je, dodaje, zadužio zemlju važnim filmovima i serijama, ali da nasilje ne može nikada da podrži. 

Ponovio je da državni organi moraju da urade sve u skladu sa zakonom. 

Na novinarsko pitanje da li slučajevi napada na Borka Stefanovića i Predraga Antonijevića imaju išta zajedničko osim nasilja i da li se mogu porediti, Vučić je rekao: "To se ne tiče ni Bjelgrlica ni Stefanovića, već se tiče reakcija ljudi koje pratite".

"Moja reakcija da osuđujem i jedno i dugo nasilje. Reakcija države je da je i jedne i druge nasilnike uhapsila. Tako ozbiljna i odgovorna drzava reaguje i to je naš posao", rekao je Vučić. 

On je međutim ocenio da su neki u Srbiji zamenili dobro za zlo i zlo za dobro i da “njihovom licemerju nema kraja, a da je ovo samo jedan od slikovitih slučajeva”. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija