Politika

Izbori će najverovatnije biti održani u periodu od 20. marta do 3. aprila na svim nivoima

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2021

-

17:17

Izbori će najverovatnije biti održani u periodu od 20. marta do 3. aprila na svim nivoima
Izbori će najverovatnije biti održani u periodu od 20. marta do 3. aprila na svim nivoima - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Izbori u Srbiji najverovatnije će biti održani istovremeno na svim nivoima, i to u perodu od 20. marta do 3. aprila sledeće godine, moglo čuti danas na desetoj rundi međustranačkog dijaloga kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Kurir. 

Predsednik parlamenta Ivica Dačić je posle sastanka ocenio da je bio konstruktivan i dobar. Dačić je, u obraćanju novinarima u Skupštini Srbije, zahvalio predsedniku Vučiću što se odazvao pozivu i podsetio da su teme bile podeljene u četiri grupe o kojima su ponovo danas razmenili mišljenja.

"Dogovor je da krajem avgusta pristupimo pronalaženju rešenja koja bi podrazumevali međusobni dogovori i da svi budu zadovoljni koliko je moguće", rekao je Dačić.

Kako je javio Tanjug, on je dodao da i dalje stoji da dogovor treba da se postigne šest meseci pre izbora. Dačić je rekao da treba da se postigne takav dogovor da na kraju niko nema primedbe na rezultate.

Predsednik parlamenta je najavio da će se nastaviti praksa obavljanja konsultacija oko nacionalnih i državnih pitanja, i u tom smislu je istakao da je predsednik Vučić pozvao predstavnike političkih stranaka na razgovore sa rukovodstvom Republike Srpske za dva dana.

Sastanku su prisustvovali i pojedini predstavnici opozicije koji ne žele prisustvo stranaca u dijalogu, a to su Srpski pokret Dveri, DSS, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Dosta je bilo, Zavetnici, SRS, Zdrava Srbija.

Posle sastanka se oglasio i predsednik POKS-a Žika Gojković koji je rekao da će biti održan još jedan sastanak s direktorima televizija.

Komentari (0)

Srbija