Politika

Počeo sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posrednika

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/09/2021

-

13:20

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Skupštini Srbije počeo je sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredstva evroparlamentaraca.

Očekuje se da tokom današnjeg razgovora Radna grupa uputi svoje predloge i zahteva o promeni izbornih uslova.

Uoči sastanka, lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je za Euronews Srbija da želi da čuje odgovore na sedam tačaka koje je predložio taj Pokret.

"Dakle da se dogovorimo da nema međusobnog napadanja, da niko od nas neće stupiti u saradnju sa vlašću nakon izbora, kako ćemo se zajednički odbraniti od ptencijalne izborne krađe i da naravno podignemo izlasnost na tim izborima i pozovemo građane da glasaju protiv aktuelne vlasti, a za bilo koju drugu od opozicionih kolona", rekao je Obradović.

Podsetimo, vlast je ranije već odbila dva zahteva opozicije koja se tiču razdvajanja parlamentarnih, predsedničkih i lokalnih izbora kao i toga da lideri političkih stranaka ne budu nosioci lista na lokalu.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ranije je najavio da bi krajem sledeće nedelje mogao da se očekuje finalni tekst dijaloga na ovom koloseku.

"Imali smo mnogo sastanaka radne grupe na kojima su partije iznosile predloge o četiri teme, a nastavićemo sa tim aktivnostima i sumiranjem rezultata tog dijaloga i da krajem sledeće sedmice porobamo da dođemo do finalnog teksta i dogovora", rekao je Dačić.

Istovremeno, čeka se da predsedniku Skupštine Srbije stigne i plan poslanika Evropskog parlamenta koji su posrednici na drugom koloseku međustranačkog dijaloga, a koji su predstavnici EP juče izglasali.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija