Politika

Dodik: U nedelju sastanak sa Vučićem, u okviru redovnih konsultacija

Komentari

Autor: Tanjug

09/09/2021

-

21:06

Dodik: U nedelju sastanak sa Vučićem, u okviru redovnih konsultacija
Molorad Dodik - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da se u nedelju sastaje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru redovnih konsultacija.


Dodik je podsetio da do tog susreta dolazi dan pre važne posete nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji, kada će se verovatno razgovarati o važnim regionalnim pitanjima.

On je istakao da Nemačku uvažava, da je to najmoćnija ekonomija sveta, politički najvažnija i vodeća zemlja EU, prenosi RTRS.

"To ne može čovek da ne uvažava, ali isto tako mislim da se malo pregoni da se nama ovde određuje kakav će nam život biti. Ako je i od Nemaca, i od njih je previše. Pustite nas da živimo, kao što mi ne uređujemo vaše živote, prestanite i vi da uređujete naše i bolje ćemo se razumeti", poručio je Dodik.

Krivična prijava protiv Dodikovog savetnika

Savetnik člana Predsedništva BiH Milorada Dodika Radovan Kovačević prijavljen je Tužilaštvu BiH "zbog negiranja genocida u Srebrenici".

Krivičnu prijavu protiv njega podneo je glavni inspektor Federalne uprave policije Ibro Bešlija iz Sarajeva, prenosi RTRS.

U krivičnoj prijavi navodi se da je Kovačević, gostujući na Federalnoj televiziji 6. septembra "negirao genocid u Srebrenici".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija