Izbori 2022

Orlić: Predlozi opozicije za dopunu dokumenta evroparlamentaraca su "spisak lepih želja"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/09/2021

-

15:16

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Amandmane koje je deo opozicije podneo na dokument evroparlamentaraca, član predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić u razgovoru za Euronews Srbija naziva "spiskom lepih želja". 

On smatra da su izborni uslovi bolji nego kada su članovi sadašnje opozicije bili na vlasti, kao i da je opozicija sada "pokušala da se na izborima pojavi na mala vrata".

"Gde god su mislili da imaju neke šanse, oni su se pojavili", rekao je Orlić, a zatim se osvrnuo i na predloge za koje je opozicija dala za dopunu Nacrta evroparlamentaraca.

"Reč je o običnom spisku lepih želja. To smo im rekli još pre par dana, a oni su rešili da daju mašti na volju sad još dodatno. Oni znaju da demokratija u ovoj zemlji postoji, za svakoga ko ima nešto da ponudi, i građanima nešto da prezentuje", kaže Orlić.

Dodaje i da "svi znaju da su te stvari koje su se našle na papiru, stvari koje su sastavljali Dragan Đilas, Dragan Šolak i svi ostali koji pripadaju tom tajkunsko-mafijaškom režimu".

"Ono što su stavili na kraju dokumenta je da Aleksandar Vučić ne može da se pojavi na izborima. To je njihov suštinski problem, i kada bi im se to ispunilo, onda bi preko usana prevalili da im ipak ne smeta ništa suštniski u izbornim uslovima", rekao je.

Orlić smatra i da one stvari koje opozicija sada traži, nisu postojale ni 2011. godine, kada su članovi sadašnje opozicije bili na vlasti.

"Ako postoji bilo koja stvar koja je postojala 2011. godine a sada ne postoji, onda možemo o tome da razgovaramo", rekao je.

Orlić o dijalogu na drugom koloseku

Orlić je govorio i o razgovorima vlasti i opozicije koji se vode na drugom koloseku međustranačkog dijaloga, bez posrednika. Kako je naveo, deo opozicije koji ne želi učešće evroparlamentaraca u međustranačkom dijalogu uglavnom zadovoljan napretkom pregovora.

Za sredinu ove nedelje najavljen je sastanak na kom bi se napravio konačan odgovor sa tim delom opozicije, a Orlić uverava da će do tog sastanka i doći.

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Do tog sastanka će doći, samo je ostalo da se utvrdi tačno kada će se to desiti. Jedan deo amandmana je već prihvaćen, a to su predlozi onih koji ne žele da dođu na vlast na tajkunsko-mafijaški način, već da izbori budu još više demokratski", istakao je član predsedništva SNS.

Kako je rekao, napravljen je dogovor da se ne govori o detaljima onoga što je prihvaćeno na sastanku, ali neki to ne poštuju.

Uskoro bi trebalo da bude nastavak sastanka, dodaje Orlić, ističući da je većina onih koji su bili na sastanku zadovoljna napretkom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town