Politika

Selaković: Srbija trajno opredeljena za saradnju s Francuskom

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2021

-

19:05

Selaković: Srbija trajno opredeljena za saradnju s Francuskom
Delegacija Grupe prijateljstva Francuska-Zapadni Balkan - Copyright Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je sa delegacijom Grupe prijateljstva Francuska-Zapadni Balkan u Senatu Francuske, koju je predvodila senatorka Marta de Sidrak.

Selaković je konstatovao tradicionalno bliske i prijateljske odnose dve države i poručio da je trajno i iskreno opredeljenje Srbije intenzivna saradnja sa Francuskom na svim nivoima, posebno imajući u vidu da dve zemlje imaju potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu.

Ministar je istakao i da je politički dijalog dve zemlje odličan i da njemu poseban pečat daju odlični lični odnosi predsednika Vučića i Makrona.

Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

 

Selaković je naglasio da je Francuska jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, kao i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu. Ministar je dodao da se nada da će dobri ekonomski rezultati i uslovi za ulaganje dovesti u Srbiju još investitora iz Francuske.

Šef srpske diplomatije je sagovornike upoznao sa ekonomskim uspesima Srbije u poslednjih sedam godina, istakavši da je našoj zemlji, kako bi nastavila razvoj, potreban mir i stabilnost u regionu.

Srbija želi intenzivniju ekonomsku saradnju

Prema njegovim rečima, Srbija zato ima pozitivnu agendu u regionalnoj politici i želi da motiviše susede na intenzivniju ekonomsku saradnju.

Govoreći o želji Srbije da postane punopravna članica Frankofonije, Selaković je istakao da je Frankofonija izvanredna platforma za negovanje odnosa sa državama širom sveta sa kojima imamo tradicionalno prijateljstvo.

Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

 

Ministar je naglasio da je članstvo u EU strateški cilj naše zemlje i zahvalio Francuskoj na podršci koju nam u tom smislu pruža, ali i na celokupnoj saradnji u sprovođenju reformi u Srbiji.

Informisao je sagovornike o dijalogu Beograda i Prištine, te istakao našu posvećenost i čvrsto opredeljenje za dijalog, ali je ukazao na to da Priština ne pokazuje spremnost za nastavak dijaloga i sprovođenje onog što je odavno dogovoreno.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija