Politika

Vučić u Turskoj, počeo sastanak sa Redžepom Tajipom Erdoganom

Komentari

Autor: Tanjug

18/09/2021

-

11:02

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se nešto posle 10 časova u Istanbulu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a srpskog predsednika ispred Vahdetin palate, zvanične rezidencije turskog predsednika, sačekao je Erdogan.

Tokom radnog doručka, dva predsednika će razgovarati o bilateratnim odnosima, ekonomskoj saradnji i odnosima u regionu, a jedna od tema biće i novi turski investitori u našoj zemlji, unapređenje i dalje jačanje bilateralne i ekonomske saradnje Srbije i Turske, kao i o regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Kako je Vučić kazao sinoć, po dolasku u Istanbul, građani Srbije će rezultate ove posete moći da vide za nekoliko meseci i u narednim godina ukazujući na to da su te investicije koje dolaze iz Turske važne jer dolaze u vangradske i manje sredine.

Jedan od projekata o kojima će razgovarati dva predsednika jeste i izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, a očekuju se i razgovori na temu odnosa u regionu - situacije u BiH, nastavka dijaloga Beograda i Prištine.


Predsednici Vučić i Erdogan sastali su se do sada više od deset puta.

Vučić i Erdogan su se poslednji put susreli u septembru prošle godine u Istanbulu, a tada je predsednik Srbije istakao da je veoma važno za našu zemlju da ima dobru komunikaciju sa Turskom.

Erdogan je bio u zvaničnoj poseti u Srbiji 2017. i 2019. godine kada je sa predsednikom Vučićem, kako je naveo tada, postavio novi cilj o trgovinskoj razmeni koji podrazumeva razmenu od dve milijarde dolara kratkoročno, a pet milijardi dugoročno.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija