Probudite se uz Euronews Jutro: Kakvi su izborni uslovi u ovom trenutku i šta treba menjati?
Komentari
20/07/2025
-20:59
O brojnim temama iz sveta politike, ekonomije, zdravstva, prosvete, umetnosti i sporta i sutra ćemo govoriti u emisiji Euronews Jutro. Sa vama je od sedam sati Bojana Drašković koja će sa svojim gostima razgovarati o svim aktuelnim pitanjima.
U izdanju za ponedeljak, 21. jul, izdvajamo:
Zbog čega je za vlast nacrt zakona o jedinstvenom biračku spisku najbliže kompromisu stranaka vladajuće većine, parlamentarne opozicije i relevantnih organizacija civilnog društva, uz uverenje da obezbeđuje ne samo primene ODIHR-ovih preporuka, već i da se dobija puna transparentnost biračkog spiska u koji građani mogu imati poverenja? S druge strane, opozicija tvrdi da je predlog zakona "produkt SNS". Kakvi su izborni uslovi u ovom trenutku i šta treba menjati? O tome razgovaramo sa Snežanom Paunović, ministarkom državne uprave i lokalne samouprave.
Najvažnije teme o kojima pišu današnje novine komentariše profesor Pravnog fakulteta Vladan Petrov.
Povratak oduzete imovine, za neke pravda, za druge čekanje koje traje decenijama. Proces restitucije u Srbiji traje više od 10 godina, a sada ulazi u završnu fazu. Da li će i kada svi predmeti biti rešeni? Na ta pitanja, jutros odgovara direktor Agencije za restituciju – Strahinja Sekulić.
Naš gost ovog Jutra biće i dr Fedor Popović, za koga kažu da je najbrži maksilofacijalni hirurg u Srbiji. Pored toga što je vrhunski stručnjak u svojoj oblasti sa završena dva fakulteta, dr Popović je i uspešan triatlonac, koji uspešno balansira zahtevnu medicinsku profesiju i intenzivne sportske aktivnosti.
Beo zoo vrt dobio je pojačanje. Stigle su životinje koje zoološki vrt do sada nije imao, a koje su to životinje i kako su se privikle na novo okruženje videćemo u zoološkom vrtu.
Ukoliko ste počeli malo zdravije da se hranite i da brojite kalorije zbog toga što uskoro morate da obučete kupaći kostim, ne brinite, vodimo vas u ovseni bar. Ovde je svaki zalogaj zdrav, a kombinacija ukusa jedinstvena. Kako se prave prave ovsene kaše saznaćemo u jednom beogradskom lokalu.
Komentari (0)