Politika

Vučić i šeik Bin Zajed obišli srpski paviljon na Svetskoj izložbi u Dubaiju

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2021

-

12:56

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Šeik Mohamed Bin Zajed al Nahjan, princ prestolonaslednik Abu Dabija, posetio je jutros srpski paviljon na Ekspo 2020 u Dubaiju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Njegovom veličanstvu šeiku Mohamedu bila je to prva poseta jednom stranom paviljonu na ovogodišnjoj Svetskoj izložbi, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu.

Predsednik Vučić naveo je na Instagramu da mu je šeik Mohamed bin Zajed pokazao paviljone na sajmu EXPO2020 u Dubaiju.

"Imao sam čast da mi veliki i iskreni prijatelj naše zemlje Mohamed bin Zajed pokaže sve veličanstvene paviljone na EXPO2020 i širinu gostoprimstva naših emiratskih prijatelja. Ono što sam ustanovio to je da i dalje obojica imamo mnogo snova vezanih za napredak Srbije i UAE", napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, simboličnom predajom iskre kreativnosti i inovacija, 1. oktobra otvoren je Paviljon Srbije na svetskoj izložbi "Dubai Ekspo 2020".

Među 192 zemlje, pod sloganom "Povezujući umove, stvaramo budućnost", Srbija se u Dubaiju predstavlja kao inovativna i kreativna zemlja.

Svetska izložba "Dubai Ekspo 2020", održava se do 31. marta 2022. godine, a Srbija će tokom šest meseci pod sloganom "Srbija stvara ideje - inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost", kroz više od 150 različitih manifestacija, predstaviti različite privredne sektore, naučne sadržaje, tehnološke inovacije, kreativne industrije i turističku ponudu, sa ciljem da se prikaže kao moderna, inovativna zemlja, atraktivna za razvoj trgovine i turizma.

Tanjug/Predsedništvo Srbije

 

Vučić danas završava posetu Dubaiju

Predsednik, inače, završava danas posetu Dubaiju ručkom sa šeikom Mohamedom Bin Zajed al Nahjanom. 

Ručak je priređen u jednom restoranu u okviru Svetske izložbe Dubai Ekspo 2020, posle posete srpskog paviljona i vožnje do restorana, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu Srbije.

"Uz arapske specijalitete i dug razgovor sa mojim prijateljem Mohamedom Bin Zajedom završavam posetu UAE i vraćam se u našu Srbiju", napisao je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija