Politika

Mali o "Pandora papirima": Ako ima nešto što nije u skladu sa zakonom, postoje nadležni organi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/10/2021

-

10:21

Mali o "Pandora papirima": Ako ima nešto što nije u skladu sa zakonom, postoje nadležni organi
Euronews/Dušan Hadži Nikolić - Copyright Euronews/Dušan Hadži Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da su navodi o tome da je bio vlasnik 24 stana u Bugarskoj laži i da će o tom pitanju odgovarati samo pred istražim organima, ukoliko nešto nije urađeno u skladu sa zakonom.

"Ako postoji nešto što nije urađeno u skladu sa zakonom imate nadležne organe, podnesite sve papire. Kroz to sam već prošao pre nekoliko godina i sve dokazao. Nije problem ponovo", rekao je Siniša Mali odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini Srbije u vezi sa navodima iz istraživanja "Pandora papiri".

Ministar finansija Srbije i nekadašnji gradonačelnik Beograda, u međunarodnom projektu "Pandorini papiri" pojavljuje se u vezi sa vlasništvom u dve ofšor kompanije.

Dokumenta u kojima se spominje Mali procurela su iz agencije za osnivanje ofšor firmi "Trident Trust", a prema navodima KRIK-a, ona potvrđuju da je Mali bio vlasnik dve ofšor kompanije i apartmana u Bugarskoj.

Međutim, Mali je te navode odbacio kao laž.

"Ja bih zamolio one koji se bave tom temom da prestanu da lažu, jer to što rade nema nikakvog smisla. Tako mogu da mi kažu da imam 240 ili 2.400 stanova, nema razlike", rekako je Mali.

On je dodao da ima samo jedan stan koji je uredno prijavio, i već deset godina ide tamo sa decom na letovanje.

"Nisam Dragan Đilas da imam desetine miliona evra na ofšor destinacijama. Da se ne zavaramo šta je ovde prava tema. Zašto ne mogu da dođu do računa Aleksandra Vučića? Nema ih. Nije njima problem da izmisle 24 stana, njima je tema gde su računi Aleksandra Vučića", rekao je Mali.

Na insistiranje novinara na toj temi, Mali je ponovio da, ako postoji nešto što nije urađeno u skladu sa zakonom, postoje nadležni organi. Kako je rekao, nema nameru da se raspravlja na tu temu, osim pred nadležnim organima.

"Nemate nikakvog dokaza, imate samo par ljudi koji pričaju istu priču godinama unazad", naveo je.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija