Politika

Ređaju se optužbe i incidenti u mesnim zajednicama u Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Nataša Kovačev

07/10/2021

-

14:05

Ređaju se optužbe i incidenti u mesnim zajednicama u Novom Sadu
Ređaju se optužbe i incidenti u mesnim zajednicama u Novom Sadu - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Otkad su posle izbora u junu u tri od ukupno 47 mesnih zajednica u Novom Sadu ušli nestranački kandidati, jedan za drugim ređaju se neobjašnjivi događaji. Nepoznate osobe noću na fasadama iscrtavaju boje srpske zastave, štampaju i dele falsifikovane izveštaje, a pojedini članovi Saveta zatiču isečene gume, što pripisuju izbornom rezultatu. I dok gradonačelnik poručuje da njegova stranka ne stoji iza tih događaja i da mu ne smeta da vidi srpsku trobojku i na Limanima, iz mesnih zajednica pozivaju ga da spreči dalje podele i eskalaciju. 

Sve je počelo početkom spetembra šetnjom na Limanu i porukom da predaja nije opcija, bez objašnjenja kome je tačno namenjena. Nastavilo se noćnim iscrtavanjem zastava na stambenim zgradama, pa dodavanjem grafita i pretnjama, i na kraju, kako kažu, falsifikovanjem izveštaja i kačenjem hrvatske zastave na prostorije mesne zajednice. Zbog toga su se dva saveta obratila policiji. 

"Savet MZ Liman izjavljuje da sa lažima koje su iznete na flajeru nema nikakve veze. Deljenje ovakvog materijala vidimo kao još jedan od pritisaka na rad našeg Saveta", rekao je predsednik MZ Liman Dragoljub Perković.

U tom, kako navode falsifikovanom izveštaju, između ostalog, piše kako su nezavisni članovi jednoglasno odlučili da se priklone opozicionim strankama. U Savetu MZ Liman su oko demantija takve informacije bili saglasni, ali devet nestranačkih i dvoje članova SNS-a nisu bili jednoglasni oko drugih pitanja.

Povodom dešavanja na Limanu oglasio se i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. 

"Žao mi je što se ne osude i napadi na naše prostorije, to bi bilo fer, to bi bilo u duhu demokratije. Meni svakako ne smeta da vidim srpsku trobojku i na Limanima, pa su rekli da sam ja to crtao. Nemam problem. Ja ću da kažem i sledeće, ja mislim da oni vode istu politiku, ili vrlo sličnu politiku koju vodi i Borislav Novaković (potpredsednik Narodne stranke)", naveo je Vučević.

Ipak, dodaje, ne zna ko stoji iza lažnog izveštaja i iscrtanih zastava, a u koloni s početka septembra, bilo je, kaže, članova SNS. 

Euronews Srbija

Preporuka za vas

Izbori za mesne zajednice u Novom Sadu prerasli u političku bitku vrednu parlamentarnih izbora

Komentari (0)

Srbija