Politika

Tužilaštvo odbacilo Đilasovu krivičnu prijavu protiv Vučića i još nekoliko osoba, on najavio žalbu na tu odluku

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

07/10/2021

-

17:05

Tužilaštvo odbacilo Đilasovu krivičnu prijavu protiv Vučića i još nekoliko osoba, on najavio žalbu na tu odluku
Tužilaštvo odbacilo Đilasovu krivičnu prijavu protiv Vučića i još nekoliko osoba, on najavio žalbu na tu odluku - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas izjavio je danas da je Tužilaštvo odbacilo njegovu krivičnu prijavu protiv više osoba, uključujući i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog, a zbog tvrdnji da je Ðilas vlasnik ukupno 53 bankovna računa u više zemalja sveta na kojima ima više od 67 miliona dolara.

Ðilas je najavio da će uložiti žalbu na odluku Tužilaštva, kao i da će podneti krivičnu prijavu protiv tužioca Zorana Kneževića.

Đilas je danas na konferenciji za medije rekao da će onaj ko je falsifikovao dokumenta morati da odgovara.

Ðilas je rekao da je tužilac odbacio prijavu jer, kako je naveo, informacije koje su objavljene nisu dovele do pokretanja istrage protiv njega, već su samo bile predmet medijskog izveštavanja, te da nije učinjena nikakva šteta u "pravnom saobraćaju".

Euronews Srbija

Podsetimo, nakon što je Đilas tužio Vučića i Malog usledila je kontratužba. Naime, u septembru je punomoćnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića advokat Dragan Palibrk podneo protivtužbu u ime svog klijenta, protiv Đilasa zbog, kako se navodi, "niza uvreda koje izgovara godinama na njegov račun".

Advokat Dragan Palibrk i punomoćnik Vučića je u izjavi za Tanjug ranije ukazao da će insistirati da isti sudija odlučuje i o Ðilasovoj tužbi i o Vučićevoj protivtužbi. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija