Politika

Brnabić pozvala međunarodnu zajednicu da reaguje: Ponašanje Prištine nas dovodi na ivicu haosa

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

13/10/2021

-

11:58

Brnabić pozvala međunarodnu zajednicu da reaguje: Ponašanje Prištine nas dovodi na ivicu haosa
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodn Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je danas međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR, da hitno reaguju i "zauzdaju" premijera u Prištini Aljbina Kurtija. Ona je reagovala povodom današnjeg upada Kosovske polcije u severni deo Kosovske Mitrovice i pretresa gradske apoteke, poslovnog, stambenog prostora, skladišta robe, što je uznemirilo građane koji su izašli na ulice u znak protesta i zabrinutosti.

"Situacija je više nego dramatična i ovo je poslednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila ludačka politika koju sprovodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku meru i dovodi nas na ivicu haosa", rekla je Brnabić, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Euronews/Anđelka Ćup

 

Inače, u gradu su se zbog toga oglasile sirene, građani su izašli na ulice, a na snimcima do kojih je došao Euronews Srbije čuje se i nekoliko eksplozija, za koje se pretpostavlja da su u pitanju šok bombe.

Ovim povodom oglasio se i gradonačelnik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri apelovao je na sve građane na smirenost i suzdržanost zbog najnovijih dešavanja na severu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija