Politika

Borelj: Nasilje na severu Kosova mora hitno biti prekinuto

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/10/2021

-

13:32

Borelj: Nasilje na severu Kosova mora hitno biti prekinuto
Tanjug/AP Photo/Brittainy Newman - Copyright Tanjug/AP Photo/Brittainy Newman

veličina teksta

Aa Aa

Evropski šef diplomatije Žozep Borelj reagovao je na Tviteru povodom današnjih dešavanja u Kosovskoj Mitrovici i naveo da nasilje na severu Kosova mora hitno da bude prekinuto.

"Jednostrane i nekoordinisane akcije koje ugrožavaju stabilnost su neprihvatljive. Sva otvorena pitanja moraju da se rešavaju kroz dijalog uz posredovanje EU. U kontaktu smo sa Beogradom i Prištinom", napisao je Borelj.

Da podsetimo, na severu Kosova danas je došlo do tenzija nakon što je kosovska policija u severnom delu Kosovske Mitrovice započela akciju i upala u jednu apoteku. 

U gradu su se zbog toga oglasile sirene, građani su izašli na ulice, a policija je koristila šok bombe. Jedan Srbin je teško ranjen iz vatrenog oružja u Zvečanu i lekari se bore za njegov život, a direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je rekao da ima desetine povređenih Srba. 

Kosovski policajci su upali u apoteke, prodavnice, magacine i druge objekte, a kosovska policija saopštila je da sprovodi akciju protiv krijumčarenja robe u nekoliko gadova i objavila niz fotografija zaplenjene robe široke potrošnje. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija