Politika

Vatrenim oružjem ranjen Srećko Sofronijević iz Zvečana, operisan je i sada je na intenzivnoj nezi

Komentari

Autor: Kosovo online

13/10/2021

-

12:16

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Srećko Sofronijević iz Zvečana ranjen je jutros vatrenim oružjem i on je u teškom stanju primljen u KBC Kosovska Mitrovica.

Pored Srećka, u akciji Kosovske policije povređeno je još nekoliko desetina Srba, od dejstva šok bombi i suzavca, a još petoro je zatražilo medicinsku pomoć u KBC Kosovska Mitrovica.

Sofronijević je operisan, metak je izvađen i on se trenutno nalazi na odeljenju intenzivne nege, rekao je za Euronews Srbija direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek.

Objasnio je da je on ustreljen s leđa i da je metak izašao na prednjoj strani vrata. Kako je rekao, on će sada biti pod stalnim nadzorom. 

On je objasnio da su se ostali građani uglavnom javljali zbog povreda očiju izazvanih suzavcem i lakših telesnih povreda od gumenih metaka i da su posle saniranja povreda napustili KBC.

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković saopštio je ranije danas da su u akciji Kosovske policije koja je upala na sever KIM povređeno više desetina građana, kao i da je teško ranjen u grudni koš Srećko Sofronijević kojem se lekari bore za život.

Na severu Kosova danas je došlo do eskalacije, nakon što je kosovska policija u severnom delu Kosovske Mitrovice započela akciju i upala u jednu apoteku u severnom delu grada.

U gradu su se zbog toga oglasile sirene, građani su izašli na ulice, s policija je koristila šok bombe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija