Politika

Simić: Dodikov poziv Srbima na KiM imao odjeka, to su pokazali rezultati na izborima

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2021

-

18:05

Simić: Dodikov poziv Srbima na KiM imao odjeka, to su pokazali rezultati na izborima
Euronews/Vladislav Ćup - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenio je danas da je pobeda Srpske liste na lokalnim izborima na KiM u svih 10 opština sa srpskom većinom pobeda i srpskog naroda preko Drine i istakao da je poziv srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika Srbima na KiM imao odjek i da se to pokazalo kroz rezultate na izborima.


Simić je za RTRS rekao da su izbori i ostvareni rezultati Srpske liste pokazali odlučnost srpskog naroda da opstane, ostane i nastavi borbu na Kosovu i Metohiji.

"Apsolutno u toj borbi nismo sami, zajedno sa nama je celokupni srpski narod, a pre svega predsednik Srbije Aleksandar Vučić", poručio je Simić.

Naglasio je da takva politika vodi napred celokupni srpski narod i da samo slogom i jedinstvom mogu biti rešeni svi problemi.

Govoreći o izlaznosti na lokalnim izborima, rekao je da je ona bila neuporedivo veća u odnosu na albanske sredine, što je, kako je ocenio, dokaz velikog poverenja srpskog naroda prema politici koju vode Srpska lista i Vučić. Simić je zahvalio na podršci iz Republike Srpske.

Srpska lista proglasila pobedu u 10 srpskih opština, Kurti bez pobede u prvom krugu

Podsetimo, juče su na KiM održani lokani izbori na kojima je Srpska lista odnela pobedu u svih deset opština sa srpskom većinom.

"Pobedili smo u svih deset opština sa srpskom većinom. U ovoj borbi smo bili svi zajedno, borimo se za Zajednicu srpskih opština, a ukoliko ZSO-a ne bude neće biti ni kosovskih insitucija", rekao je sinoć na konferenciji za novinare predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Na izborima za gradonačlenika Severne Mitrovice pobedio je Milan Radojević iz Srpske liste sa 83,96 odsto osvojenih glasova, dok je drugi Erden Atić iz Narodnog jedinstva.

Prištinska Koha prenela takođe da je u najmanje 10 od 38 opština neće biti drugog kruga u trci za gradonačelnika, a da pritom ni u jednoj od njih Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija nije odneo pobedu u prvom krugu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija