Politika

Stano: Cilj Radne grupe da se nađe trajno rešenje za tablice

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2021

-

11:59

Stano: Cilj Radne grupe da se nađe trajno rešenje za tablice
Merdare - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Prvi sastanak Radne grupe, koja bi trebalo da se bavi rešavanjem spora Beograda i Prištine oko registarskih tablica biće održan sutra u Briselu, potvrdio je za Tanjug portparol EU Peter Stano.

”Cilj radne grupe je da se nađe trajno rešenje za ovo pitanje”, kaže Stano.

On je naveo da će se Radna rupa, sastavljena od eksperata EU, Beograda i Prištine, sastajati redovno, kako je i dogovoreno sporazumom od 30. septembra.

Tim sporazumom prekinuta je kriza na administrativnim prelazima između centralne Srbije i KiM i vraćena sloboda kretanja, uz početak korišćenja nalepnica za registrske tablice.

Tada je dogovoreno i da se formira Radna grupa koja bi u narednih šest meseci trebalo da dođe do dogovora oko trajnog rešenja za pitanje primene odnosno priznavanja registrskih tablica između Beograda i Prištine.

Nalazi Radne grupe trebalo bi da budu razmotreni na sastanku dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou.

U Briselu napominju da će se sastanci iz okvira dijaloga Beograda i Prištine, na nivou glavnih pregovarača i lidera, odvijati nezavisno od rada Radne grupe.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković naveo je danas da sutra neće biti održan sastanak glavnih pregovarača na tehničkom nivou, već je, kaže, reč o ekspertima, onako kako je dogovoreno sporazumom koji je potpisan 30. septembra.

"A to je da se formira Radna grupa na čijem čelu je Evropska unija i gde su prisutne obe strane i Beograd i Priština", rekao je Petković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija