Politika

Samofalov: I dalje se ne zna ko je rušio u Vidovdanskoj

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/10/2021

-

15:30

Samofalov: I dalje se ne zna ko je rušio u Vidovdanskoj
Vidovdanska ulica - Copyright Euronews/Emil Čonkić

veličina teksta

Aa Aa

I dalje se ne zna ko je "rušio u Vidovdanskoj", podsetio je okupljene na 15. protestu ispred opštine Vračar Konstantin Samofalov, predsednik OG "Oslobodimo Vračar" i generalni sekretar Socijaldemokratske stranke.

"Prošlo je dosta vremena, a javnost i dalje nema saznanja ko je u tom momentu bio na gradilištu u Vidovdanskoj 4 i uzrokovao potkopavanje temelja susedne zgrade - to mu zapravo dođe velika misterija", rekao je Samofalov, a prenela OG "Oslobodimo Vračar".

On je, kako se navodi, istakao da pored krivične, okupljeni traže i političku odgovornost zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, "jer ako on ne da odobrenje na Vračaru nema gradnje", kao i odgovornost nadležnih lica iz opštine Vračar koja su izdala dozvolu za gradnju.

"Pozivamo tužilaštvo da radi svoj posao kako bi se za početak saznalo ko stoji iza ovog projekta, a potom da ispita i ostale nepravilnosti: kako je premašena kvadratura, kako je izvođač radova dobio posao ako nema iskustva u ovoj delatnosti i prethodno se bavio snimanjem sado-mazo filmova, ko nije adekvatno obezbedio temeljnu jamu, ko je kopao na gradilištu, zašto dokumentacija nije ažurirana i zašto se nije reagovalo na prigovore stanara", naveo je Samofalov.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija