Politika

Četiri opozicione stranke predložile predstavnike za Privremeno nadzorno telo za medije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/10/2021

-

13:55

Četiri opozicione stranke predložile predstavnike za Privremeno nadzorno telo za medije
Narodna skupština Republike Srbije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je da su do sada četiri opozicione stranke predložile svoje predstavnike za članove Privremenog nadzornog tela za medije, čije je formiranje dogovoreno tokom međustranačkog dijaloga sa evroparlamentarcima.

Gostujući na televiziji Tanjug, Dačić je podsetio da je dijalog sa evroparlamentarcima završen tako što je dat predlog mera među kojima su glavne formiranje Privremenog nadzornog tela za medije u kojem će biti po šest predstavnika REM-a i opozicije, kao i proširenje Republičke izborne komisije sa šest članova i šest zamenika iz opozicije.

Time je, naveo je Dačić, napravljen pomak jer to uopšte nije predviđeno zakonom.

"Moramo da izmenimo zakon da bismo za ove izbore učinili ustupak u smislu da svi budu unutra i da mogu da kontrolišu izbore", rekao je Dačić.

Kada je reč o formiranju Privremenog nadzornog tela za medije, Dačić je rekao: "Imamo četiri predloga, jedna stranka je predložila dvojicu što znači da ima pet, ali treba šest", rekao je Dačić.

Dačić je, inače, juče razgovarao sa predstavnicima Evropskog paralamenta, kofasilitatorima u međustranačkom dijalogu Vladimirom Bilčikom, Tanjom Fajon, Edvardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom koje je informisao o aktivnostima koje se preduzimaju na sprovođenju mera koje su dogovorene tokom međustranačkog dijaloga 17-18. septembra.

Dogovoreno je da se rok za prijavu kandidata za članove Privremenog nadzornog tela produži do ponedeljka 1. novembra, a da se sutradan održi novi sastanak kofasilitatora na kojem će biti izabrani članovi tog tela.

"Juče sam imao telefonski razgovor sa evroparlamentarcima i dogovorili smo se da do ponedeljka pozovemo, ja i danas pozivam opozicione stranke da daju svoje predstavnike da bismo u utorak mogli zajedno da definišemo tih šestoro ljudi kako bi oni mogli da krenu da rade", dodao je Dačić.

Komentari (0)

Srbija