Politika

Vojvodina donirala devet miliona dinara Srbima u BiH

Komentari

Autor: Tanjug

29/10/2021

-

23:05

Vojvodina donirala devet miliona dinara Srbima u BiH
Vojvodina donirala devet miliona dinara Srbima u BiH - Copyright Wikipedia.orrg/Schroeder

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Pokrajine Vojvodina uručila je danas ugovore vredne devet miliona dinara predstavnicima institucija i organizacija osam lokalnih samouprava u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, saopštila je Pokrajinska vlada.

Kako se navodi, ta sredstva namenjena su za poboljšanje uslova, opstanak i ostanak srpskog stanovništva u tim opštinama i to je samo jedan u nizu projekata kojima se želi pomoći institucijama i organizacijama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Donacijom od devet miliona dinara obezbediće se oprema za senzornu sobu Udruženja za decu sa poteškoćama u razvoju u Trebinju, fudbalski teren u opštini Foča, terensko vozilo za Dom zdravlja u Nevesinju, rekonstrukcija Društvenog doma u opštini Odžak, nabavka opreme za Vatrogasno društvo u Pelagićevu te obnova i gradnja pomoćnih objekata pravoslavnih crkava u Banjaluci, Doboju kao i manastira Veselinje u Glamoču, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Dodaje se da će Pokrajinska vlada nastavit sa podrškom Srbima van matične zemlje, a da će ta pomoć biti proširena i na srpski narod u Sloveniji, Rumuniji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Komentari (0)

Srbija